Šajā reizē šis raksts ir nedaudz ietekmējies no labiem jaunumiem, kādi ir mūsu saimniecībā.
Jau no 28.oktobra būsim tirdzniecības centrā “Stockmann”.
Tāpēc vēlējos pastāstīt, kādas labas lietas tur vēl atrodamas.
Kā jau ierasts, izveidošu top 5 no lietām, kas, mūsuprāt, ir īpaši ievērības cienīgas.
1. Le Gruyer siers
Esmu 3 gadus mācījies Šveicē. Un tur iepazinu vienu no pasaules labākajiem komerciālajiem* sieriem – Le Gruyer. Dzīvoju viesģimenē, um Grujērs viņiem mājās bija vienmēr. Ikreizi, kad braucu uz Latviju, es vienmēr to vedu līdzi. Jo starp 1997. un 2002. gadu Latvijā šo sieru nevarēja dabūt nekur. Un pirmā vieta, kur tas parādījās, bija Stockmann. Vēl pavisam nesen tā bija vienīgā vieta, kur varēja dabūt Le Gruyer.Šobrīd laiki ir mainījušies. Arī citos (pārsvarā jau lielākajos no veikaliem) var dabūt šo sieru.
Tomēr ar šo gājienu Stockmann ir ieguvis manu siera vietas apzīmējumu numur viens. Palūkojieties, kā sieru jautājumam pieiet Stockmann. Klāt izcelsmes valstu karodziņi, viss smuki sasortēts un pārredzams. Ja vēlies uztaisīt ballīti ar 17 dažādiem sieriem, tad noteikti jānāk uz Stockmann. Kaut vai te iemetiet acis, plašs izklāsts par sieriem.
Un ja vēl nekad neesi garšojis ‘Le Gruyer’, tad Tevi apskaužu. Es arī gribētu to vēlreiz nogaršot pirmo reizi.
2. Dārzeņu nodaļa – garšaugi, zaļumi utml.
Savulaik bieži rīkojot Labas garšas seminārus, šad un tad vajadzēja vai nu pārsteigt viesus, vai arī pagatavot kaut ko drusku neikdienišķāku. Pirmais – sākumā dodamies uz tirgu pēc pamatproduktiem. Un, ja kaut kas nav atrodams tirgū (un dažas lietas var samērā labi paredzēt, ka tur nebūs), tad paļauties uz Stockmann varēja vienmēr.Piemēram, teju katrreiz, kad tas bija nepieciešams – Chikoree jeb cigoriņi. Var jau dabūt arī citur, bet riskēt negribas.
Rozmarīna zariņus vai frisē salātus. Kastaņus vai šalotes sīpolus. Artišokus vai pastinakus.
Vārdu sakot, ja iecerēts ir kāds recepšu ēdiens, kurā ir sastāvdaļas, par kurām nav dzirdēts vai ir šaubas par pieejamību Latvijā, tad ļoti iespējams, ka Stockmanī tas ir.
3. Viskautkas burciņās – olīvas, pesto utml.
Agrāk, vēl pirms bija piedzimuši bērni, ļoti bieži ēdienreizēs spiedām uz uzkodām. Tur, protams, ļoti labi noderēja sieri, visādas gaļiņas un pastētes. Taču viena neiztrūkstoša lieta bija viskautkas burciņās. Es ļoti labi atceros, kā toreiz visu laiku speciāli braucu uz Stockmann pēc pesto, pēc olīvām, pēc mērcītēm, pēc pildītām paprikām utml.Tad parādījās bērni. Uzkodas nomainīja daudz un liela ēstgatavošana. Burciņu un uzkodu laiks beidzās.
Tagad, kad bērni jau drusku paaugušies, atkal ir pienācis laiks uzkodām un viskautkam burciņās. Un, kā izrādās, tik liela izvēle joprojām ir tikai Stockmann veikalā. Viss šajā ziņā ir forši un pa vecam.
4. Tējas
Ja ikdienā neesi kafijnieks, bet daudz un labprāt dzer tēju, tad sevišķi svarīga ir daudzveidība.Protams, vislabāk ir izvēlēties beramās zortes, taču ātrai un vienkāršākai rīta, pēcpusdienas vai vakara tējas baudīšanai tīri labi der arī tējas maisiņi.
Lūk, šajā ziņā Stockmann piedāvā foršu izvēli.
Tur atrodamas interesantas kombinācijas un tādas tējas, kādas citu lielveikalu plauktos nav redzētas.
Starp citu, arī ar šokolādēm ir līdzīgi.
5. Svaigās gaļas nodaļa
Nepieminot plašo izvēli un labo kvalitāti, viena no lietām, kas Stockmann gaļas (un visu sveramo produktu) nodaļā ir jo sevišķi superīga – izvēlētā gabaliņa iesaiņošana.Stockmann to vis neiepļurzā kaut kādā polietilēna maisiņā, bet gan eleganti ietin glītā papīrā.
Tas pirkumam piešķir tādu īpašu smalkumu. Tajā pašā mirklī, kad iepirkumu groziņā liec tev pieklājīgi pasniegto patīkamo vīstokli kaut vai ar ikdienišķu malto gaļu, sajūti it kā būtu iegādājies vakariņām ko sevišķi ekskluzīvu.
