Apraksts
Balzametiķis gatavots no koncentrētas granātābolu sulas, ~6% skābes
Šis augļaini skābais darinājums no mūsu pašu manufaktūras ir tumši sarkanā līdz violētā krāsā, smaržā sajutīsit smalku augļu noti, garšā tas ir intensīvs tipisks augļu skābums ar patīkamu saldumu, kombinējams ar riekstu eļļām.
Kā radīts biešu ēdieniem, labi derēs arī visiem lapu salātiem, neparastu mērču pagatavošanai. Ideāli sader ar vistas gaļu, vistu akniņām, arī ar augļu vai biezpiena desertiem.
Nobaudiet to arī kā bezalkoholisku aperitīvu, sajauktu ar minerālūdeni.
Recepte:
BIEŠU ZUPA AR KOKOSRIEKSTU PIENU, GRANĀTĀBOLU BALZAMETIĶI UN GURĶU SALSU
Ceptas bietes
Rozmarīns Kokosriekstu piens |
Sāls, pipari
Kazas siers vai “zilais” siers OLĪVEĻĻA AR CITRONU |
Bietes nomazgā un ar visu mizu liek cepeškrāsnī uz 180 – 200 grādiem, cep kamēr mīkstas.
Nomizotas bietes sarīvē, pārlej ar GRANĀTĀBOLU balzametiķi. Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos. Rozmarīnu, sīpolu un ķiploku sakapā. Uzkarsē katliņu, tajā liek sakapātos sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu, minūtes 2 – 3 pasutina, pievieno sagrieztos kartupeļus, turpina maisīt un sutināt vēl apmēram minūtes 3 – 4. Tad pievieno bietes. Vēl nedaudz GRANĀTĀBOLU balzametiķa, mazliet sāli un piparus. Pielej ūdeni, atkarībā no tā, cik biezu vai šķidru zupu vēlas.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno kokosriekstu pienu. Ņem no uguns, atdzesē. Kad atdzisis, sablenderē un pievieno garšvielas pēc vajadzības. Liek ledusskapī.
Sakapā svaigu, mizotu gurķi, zaļumus (dilles, kinzu), sajauc to ar eļļu un etiķi. Lej atdzesēto zupu šķīvjos, vidū liek karoti gurķu salsas, pārkaisa visu ar drupinātu sieru.
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.