Neskaitāmas reizes dzirdēts, ka laba veselība nav iespējama bez laba ēdiena. Tāpat nav noslēpums, ka labu ēdienu visvieglāk nodrošināt, gatavojot pašiem. Tagad, rudens velšu pārbagātībā sarūpēt veselīgas un labas maltītes sastāvdaļas nevajadzētu būt grūti. Ja nu gadījumā vienīgā problēma ir neziņa, ko ar dārza labumiem darīt, lūk, dažas ierosmes. Sauksim tās par RUDENS RECEPTĒM. Kuras […]
Receptes
5 receptes no Labas garšas semināra [no semināra par cukuru]
Sen nav tikušas publicētas receptes. Turklāt no pavisam nesen notikušā Labas garšas semināra prasīt prasās nopublicēt. Jo ēdieni pēc semināra dalībnieku atsauksmēm bija ļoti gardi, samērā viegli pagatavojami. Un daži pat ļoti neredzēti. Lai labi garšo! 1. Kinojas salāti ar kuminu Kādam tas šķitīs modes produkts, kādam tas liksies kā labs aizstājējs miltu radiniekam kuskusam […]
5 Labas garšas semināru temati kopā ar Anci Šternbergu no TopiVesels
Šonedēļ viesojos Miele virtuves dizaina studijā. Tā ir dizaina demo telpa, kurā tiek rīkoti dažādi paraugdemonstrējumi un meistarklases. Gan ar profesionāliem top šefpavāriem, gan ar hobija līmeņa entuziastiem. Pirms laika rakstīju par 5 lietu minimumu ikvienā virtuvē. Sapratu, ka varētu uztapināt jaunu rakstu – 5 virtuves rīki kā no fantāziju pasaules. Tagad sakombinējot Miele’s virtuvi […]
5 sarkanbaltsarkani ēdieni valsts svētkiem
Pie krūtīm piespraust sarkanbaltsarkano karodziņu ir patriotiski. Svinot valsts svētkus, tas ir arī ļoti pacilājoši. Vai tas ir kičīgi? Diezvai. Tāpat kā vēlēties celt galdā kādus īpašākus ēdienus par godu 18.novembrim. Jau vairākus gadus šajā dienā cenšos vismaz vienu ēdienu pasniegt tā, lai tam būtu mūsu valsts karoga krāsas. Dažkārt tie ir pat divi vai […]
POPULĀRĀKĀS LABAS GARŠAS SEMINĀRU ĒDIENU RECEPTES
Droši vien, ja baigi iespringtu, kārtīgi piepūlētos, varētu jau arī saskaitīt, cik semināru bijis un cik recepšu tajos izmēģināts. Bet, šķiet, tādai statistikai nav vērts tērēt laiku. Tāpēc neskaitīsim. Tā vietā gan pilnīgi droši varam apgalvot, ka ir vairākas receptes, kuras mūsu semināros taisītas vēl un vēl. Sauksim tās par populārākajām. Jo visiem vienmēr garšoja. Jo […]