• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

vomFASS Latvija

header-right

Main navigation

  • Sākums
  • Veikals
  • Blogs
  • Par mums no 2007.gada
    • Par mums no 2007.gada
    • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
  • Store
Vispārīga informācija

5 gardi atradumi no Rīgas Centrāltirgus

Publicējis: Kaspars Vendelis 1 Comment

Salātu-zaļumu stends

zalumiJau daudzus gadus ir viens galdiņš visā Rīgas Centrāltirgū, kur tirgo ārkārtīgi plašu sortimentu ar zaļumiem. Patiesību sakot, tā, iespējams, ir vienīgā vieta Rīgā, kur, teiksim, visparastākajā otrdienā var dabūt salviju vai estragonu. Jā, Kalnciema tirdziņā arī, taču tas būtu tikai sestdienā.
Šo Centrāltirgus stendu un tā jaukos tirgotājus iepazinu vēl laikā, kad riktīgi aktīvi rīkoju Labas garšas seminārus. Un vēl joprojām turp eju, lai pirktu mazos baby romiešu salātus (aboslūts salātu favorīts) un pa buķetei no garšaugiem. Salviju, rozmarīnu, timiānu.
Cita starpā tur dabonami burkāni, sviesta pupiņas, baby bietītes, kādas 5-6 salātu šķirnes. Garšaugu gūzma, skābenes, cūku pupas….
Ja interesē zaļumu un dārza velšu daudzveidība, tad Tev jākļūst par šī stenda pastāvīgo klientu!

 

Maltā gaļa no cūkas vaiga un šķiņķa

Joprojām ir grila sezona. Un, kā izrādās, daudzi pat neaizdomājas, ka kotlešu (vai kā tagad moderni saukt – burgeru) cepšana uz grila ir, iespējams, ir pat labāka nekā šašlika grilēšana. Ar garantiju kotletes garšos visiem, būs sulīgas un arī viegli pagatavojamas.
Īpaši gardas kotletes sanāk, ja maltā gaļa gatavota ne tikai no liesuma, bet ar lielu treknuma devu. Absolūts maltās gaļas favorīts sanāk (un esmu izmēģinajis visdažādākās kombinācijas, piemēram, krūtiņa, kakla karbonāde bez kaula utml.),  ja samaļ vaidziņu un šķiņķi, aptuveni pusi uz pusi.
Garšaugu, garšvielu, sāls un piparu papildinājums jau ir absolūta gaumes lieta.
Es pats lielākoties cepu kotletes, masai klāt liekot nedaudz kumina, kinzas un pētersīļu. Sīpolus tomēr man nepatīk pievienot. Ķiplokus arī ne, jo vienam otram pēc ķiplokiem paliek smagi.

 

Brokoļi

brokoliKā man patīk tie daži brokoļu tirgotāji, kuriem kastēs stāv jau sīkos gabaliņos saplūkāti brokoļi. Es jau saprotu, ka tie, visticamāk, ir no lielākiem, iespējams, defektētiem gabaliem atdalīti, taču tie izskatās labi, samērā lēti, un ērti, jo tos var momentā likt uz pannas.
Ja par pannu un receptēm, tad esmu absolūts fans šādai receptei – viegli apceptus (vai drīzāk olīveļļā sutinātus) brokolīšus pēc tam vēl ietērpt sakultā olā, kopā ar cūkas cauraudzīti. Gan broksatīs labi, gan vakariņās.
Ja bez bekona, tad ārkārtīgi gardi ir uzkaisīt mandeļu skaidiņas. Un pasniedzot šķīvī tam visam pārpilināt pāri dateļu blazametiķi.
Ja bez mandeļu skaidiņām un bekona, tad anšovi labi iet klāt. Un vispār, tadā gadījumā es to visu liktu salātos. Kuros vēl klāt nāktu aveņu tomāti, romiešu salāti un nedaudz rukolas.  Un, protams, trifeļu eļļa!


Rīsi no Uzbekistānas stenda

Neesmu pārāk liels ogļhidrātu fans un rīsus ēdu reti. Īpaši tādēļ iesaku izvēlēties labus rīsus. Šobrīd Uzbekistānas stendā Sakņu paviljonā, kur cita starpā tirgo žāvētus augļus un ogas, riekstus un citus labumus no austrumu gardumu paradīzes Uzbekistānas, tiek piedāvāti arī divu veidu rīsi. Vieni tur atrodami zem Pakistānas vārda, bet otri – indiešu. Ja nemaldos, tie maksā 4€/kg, un gardi ir kā vieni, tā otri.
Ar ko tad tie ir citādāki nekā parastie lielveikalu rīsi? Tie sanāk irdeni, tos grūtāk pārvārīt un tiem ir arī laba krāsa, garša un izskats.
Vēl gribu atgādināt rīsu vārīšanas metodi, jo esmu ievērojis, ka daudzi rīsus nemākulīgi pārvāra, it kā tāda rīsu putra būtu ārkārtīgi garda.
Tātad:
  1. Rīsus skalo tekošā aukstā ūdenī, līdz ūdens kļūst dzidrs.
  2. Ūdeni katliņā ielej tā, lai tas virs rīsiem aizņem tik pat daudz vietas, cik rīsi no katliņa dibena.
  3. Uzvāra ūdeni, tad nogriež uguni uz mazu viršanas temperatūru (es pievienoju sāli uzreiz).
  4. Kad ūdens katliņā tikai virst, tad katliņam pārliek pāri dvielīti.
  5. NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NEMAISĪT!
  6. Kad katliņā vairs nav atlicis ūdens, tad rīsi ir gatavi.
  7. Šādi pagatavoti rīsi būs nedaudz al dente jeb mazmazliet cieti. Tā ir garšīgāk!
  8. Kā pēdējais – vēl karstiem rīsiem es piemetu palielu sviesta piku vai olīveļļu. Un tas,  vai tā dara citi, mani neuztrauc!

Kinza

Kinza nav ikdienas garšaugs, lai gan tāds apgalvojums tomēr ir strīdīgs. Tomēr mani pārsteidz tas, ka kinzu normāli var dabūt tikai tirgū. It kā lielveikalos retu reizi arī mēdz būt. Taču parasti podiņos, tādi “pašķidri” un maksā diezgan dārgi. Toties tirgū ir visu laiku.
Ne visiem garšo šie specifiskie zaļumi. Es gan tos lietoju labprāt. Īpaši laba ir šī vienkāršā tomātu salātu recepte:
– sagriež tomātus (kā pašiem labpatīk),
– sagriež (sīki) sīpolus,
– sakapā kinzu,
– visu samaisa kopā, pievieno tīru olīveļļu “MADONIA” un aveņu balzametiķi.
Pasniedz kāzās vai bērēs, ikdienā vai bērnu ballītē. Tāda bauda!

 

 

Lai Jums labi garšo!

Filed Under: Vispārīga informācija

Primary Sidebar

Messenger poga

Produktu veidi

  • 5 biezie balzametiķi
  • Balzametiķi
    • Biezie STAR balzametiķi
    • Parastie balzametiķi
    • Tumšie Balzametiķi
  • Dāvanas
  • Dāvanu kartes
  • Dekoratīvās pudeles
    • 100ml
    • 200ml
  • Eļļas
    • Garšaugu eļļas
    • Olīveļļas
    • Riekstu/ sēklu eļļas
    • Veselības eļļas
  • Komplekti
  • Tilpumi
    • 100ml
    • 250ml
    • Komplekti

Nesen apskatītie

  • Aveņu balzametiķis + Bazilika eļļa (dāvana 2x100ml) €16.25

Nesen novērtētie produkti

  • Lazdu riekstu eļļa 100ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    baiba.mierkalne rakstīja
  • Lazdu riekstu eļļa 100ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Anna rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Zane rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Ilona rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Daiga rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Sanita rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    LieneE rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Liene rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Ieva rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Ilze rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Diāna rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Antra rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Gala rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Diāna rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Inese rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Zane rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 250ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Jēkaba tētis rakstīja
  • Naktssveču eļļa 100ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Inese rakstīja
  • Ķirbju sēklu eļļa 100ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    baiba.mierkalne rakstīja
  • KALAMANSI Balzametiķis 100ml
    Novērtēts ar 5 no 5
    Andra rakstīja

Meklēt produktus

Footer

Veikals

  • Uz veikalu
  • Grozs
  • Mans profils
  • Noteikumi un rekvizīti

Produktu veidi

  • 5 biezie balzametiķi
  • Balzametiķi
  • Dāvanas
  • Dāvanu kartes
  • Dekoratīvās pudeles
  • Eļļas
  • Komplekti
  • Tilpumi

Meklēt šajā lapā

Seko mums

  • Facebook
  • Twitter

© 2025 · Forest · made with by WPStud.io

Sīkdatnes

Šī lapa izmanto sīkdatnes: Uzzini vairāk.