Būtībā kļūdas, gatavojot ēdienu, rosoties pa virtuvi, ir ne tik daudz konkrēti pašā gatavošanas procesā, bet gan vairāk tās ir idejiskas un pieejas problēmas. Tās ir tās dažas lietas, kuru uzlabošana kā tāds paātrinātājs padarīs ikvienu par miljons reizes labāku pavāru, gardēdi un veselīgāku personu. 1. Sīkumaina precizitāte, akla sekošana receptei & bailes kļūdīties Ja vien […]
7 noderīgi veselīga uztura & dzīvesveida blogi
Ēst gatavošanā izšķirošās nav receptes, sastāvdaļas vai virtuves rīki. Un pat ne garšvielas. Lielākoties visa ēšanas lieta sākas ar filozofiju. Nu, piemēram, cilvēks ēd, lai dzīvotu, vai dzīvo, lai ēstu? Uz šo jautājumu pat nemēģināšu šeit un tagad atbildēt (lai gan man ir sava versija). Centīšos sniegt ieskatu par to, kādas vietas internetā man pašam […]
5 gardas lietas, ko atvest no Latgales
Gliemeži un šmakovka ar glymiezs. 1 km no Preiļu robežas atrodas Ošu mājas. Gliemežu audzēšanas vieta. Tajā tiek rīkotas ekskursijas ar stāstu un gliemežu, kā arī populārākā produkta – šmakovka ar gliemezi – degustācijas. Turklāt simpātiska ir saimnieka izpratne par to, kā lietas darāmas no pārdošanas un mārketinga viedokļa. Ekskursijas ir bez maksas. Dod un […]
5 gardi atradumi no Rīgas Centrāltirgus
Salātu-zaļumu stends Jau daudzus gadus ir viens galdiņš visā Rīgas Centrāltirgū, kur tirgo ārkārtīgi plašu sortimentu ar zaļumiem. Patiesību sakot, tā, iespējams, ir vienīgā vieta Rīgā, kur, teiksim, visparastākajā otrdienā var dabūt salviju vai estragonu. Jā, Kalnciema tirdziņā arī, taču tas būtu tikai sestdienā. Šo Centrāltirgus stendu un tā jaukos tirgotājus iepazinu vēl laikā, kad riktīgi aktīvi rīkoju […]
Viena laba ziņa un nedaudz par pārmaiņām
Kaut kad pirms 10 gadiem ap šo laiku es aizbraucu uz Waldburgu uz apmācībām par to, kā darboties ar eļļām un balzametiķiem. Iepazīties ar vomFASS ražotni, ar visām tām muciņām un stikla burkām. Degustēšana, zināšanas un niansītes tika liktas manā priekšā, lai pēc nedaudz vairāk nekā pusgada es atvērtu pirmo vomFASS veikalu Baltijā. Atvēru veikalu […]