Apraksts
Balzametiķis gatavots no koncentrētas vīnogu un ingvera sulas, ~6% skābes
Šis austrumnieciski pikantais darinājums no mūsu pašu manufaktūras ir gaišā krāsā, kura smaržā sajutīsit smalku ingvera un citrusa noti.
Garšā tas ir intensīvs tipisks atsvaidzinošs skābums ar patīkamu saldumu, kombinējams ar olīveļļām un sēklu eļļām.
Kā radīts vistas vai zivs ēdieniem. Labi derēs arī visiem lapu salātiem, neparastu mērču pagatavošanai. Ideāli sader ar gatavojot kokosriekstu piena zupas ar vistas gaļu vai garnelēm.
Nobaudiet to arī kā bezalkoholisku aperitīvu, sajauktu ar minerālūdeni.
WALDBURG BALSAM vīnogu balzametiķis ar ingvera un citronu aromātu, 5,5% Skābes
Ideāls:
* zivs un vistas gaļas marinādēm;
* lapu salātiem.
Recepte:
MARINĀDE VISTAI
Piemēram vistai vai varbūt garnelēm (vai kā mērce zivij)Visu sablenderē! |
1 apelsīns (ar visu mizu), 1 sīpols, kinza, mazliet ingvers, čili pipara pāksts, ķiploki, karote medus, INGVERA balzametiķis, garšaugu ķiploku eļļa, 2-3 anšovu filejas.
|
Bietes nomazgā un ar visu mizu liek cepeškrāsnī uz 180 – 200 grādiem, cep kamēr mīkstas.
Nomizotas bietes sarīvē, pārlej ar GRANĀTĀBOLU balzametiķi. Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos. Rozmarīnu, sīpolu un ķiploku sakapā. Uzkarsē katliņu, tajā liek sakapātos sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu, minūtes 2 – 3 pasutina, pievieno sagrieztos kartupeļus, turpina maisīt un sutināt vēl apmēram minūtes 3 – 4. Tad pievieno bietes. Vēl nedaudz GRANĀTĀBOLU balzametiķa, mazliet sāli un piparus. Pielej ūdeni, atkarībā no tā, cik biezu vai šķidru zupu vēlas.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno kokosriekstu pienu. Ņem no uguns, atdzesē. Kad atdzisis, sablenderē un pievieno garšvielas pēc vajadzības. Liek ledusskapī.
Sakapā svaigu, mizotu gurķi, zaļumus (dilles, kinzu), sajauc to ar eļļu un etiķi. Lej atdzesēto zupu šķīvjos, vidū liek karoti gurķu salsas, pārkaisa visu ar drupinātu sieru.
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.