Tagad sakombinējot Miele’s virtuvi ar vomFASS, beidzot atkal varam runāt par mācīšanos. Mācīšanās un jaunu lietu uzzināšana ir tas, kas sniedz vislielāko progresa sajūtu. Un, kā zināms, tieši progresa sajūta ir tā, kas vistiešāk ietekmē laimīga cilvēka apmierinātību ar dzīvi.
1. Ievads veselības veicināšanā caur uzturu.
Nodarbība, kas jādzird un jāizgaršo ikvienam. Visi zina, ka ēst veselīgi ir labi, taču vai tiešām apzināmies veselīga un kvalitatīva uztura patieso un dziļo nozīmi mūsu veselībā?
Vai pirms katras ēdienreizes piedomājam, vai šī maltīte baros mūsu labvēlīgās baktērijas, kas vairo gan veselību, gan labu noskaņojumu un enerģiju, vai tomēr šī ātrā uzkoda labāk garšos nelabvēlīgajām baktērijām, kas izraisa disbakteriozi un ar laiku rada daudz un dažādas veselības problēmas? Šajā nodarbībā tiek runāts ne tikai par pārtikas kvalitātes ietekmi uz zarnu mikrobiomu, bet arī padziļināti tiek “izķidāta” katra produktu grupa, lai būtu vieglāk izprast, kas ir kvalitatīvas taukvielas, kāpēc noteikti vajadzētu izvēlēties bioloģiskas izcelsmes dzīvnieku produktus un graudaugus, kā arī visi apmeklētāji iegūst audzētāju, ražotāju un uzņēmumu, no kuriem iegādāties drošus, kvalitatīvus produktus, kontaktu sarakstu.
Caur zināšanām un izpratni rodas motivācija, un šī nodarbība ļauj rast sevī dabīgu motivāciju turpmāk piekopt veselīgu uzturu un dzīvesveidu, jo tā pārliecina, ka veselīgi un kvalitatīvi pavisam noteikti ir vairāk kā garšīgi.
2. Ievads terapeitiskajās garšvielās.
Par garšvielām var runāt daudz. Patiesībā katrai garšvielai var veltīt atsevišķu semināru, taču šī nodarbība ir lieliska ar to, ka apvieno galvenās un pārsvarā visiem pazīstamās garšvielas un garšaugus ar informatīvu un praktisku materiālu par to, kā tās izmantot savai veselībai par labu. Tiek piedāvātas arī dažādas receptes garšvielu izvilkumiem, eļļām, novārījumiem, kas var ietaupīt naudu, pērkot dārgus uztura bagātinātājus. Garšvielas ir mūsu ikdienas aptieciņa; par to arī šajā nodarbībā – gan lekcijā, gan praktiskajā kulinārijā.
3. Taukvielas – vērtīgās un kaitīgās.
Daži saka, ka šī nodarbība ir īsts apvērsums, kas ļauj aizdomāties un uz lietām paskatīties no cita, vēl neierasta rakursa. Aizvien biežāk dzirdam, ka taukvielas IR labas un ka tauki NEPADARA mūs resnus, un šī nodarbība ir tieši par to.
Šajā nodarbībā tiek apskatīti mīti par holesterīnu un dzīvnieku taukiem, noskaidrotas cepšanai patiesi derīgās eļļas, kā arī uzsvērta omega-3 nozīme mūsdienu hronisko saslimšanu risināšanā. Nodarbībā baudīsi daudz patiesi garšīgu ēdienu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu!
4. Saldās garšas rūgtā patiesība
Tauki nepadara mūs resnus…, bet tā saldā kūciņa? Nodarbība, kuru negribēs dzirdēt tie, kuri nav gatavi šķirties no cukura, jo šeit tiek runāts par īsto cukura ļaunumu. Par to, kā cukurs padara cilvēkus ne vien resnus, slimus un hroniski “iekaisušus”, bet arī rada reālu atkarību. Tas nav tavs gribasspēks, bet gan bioķīmija smadzenēs, jo cukurs tik tiešām IR atkarību izraisošs produkts. Nodarbība ļauj izprast, kāpēc rodas nepārtrauktā vēlme pēc cukura, kāpēc rodas “mīlas rokturīši” un tauki krājas ap vidukli, kāpēc nevaram nomest svaru, it kā atsakoties no saldumiem.. Daudz informācijas par cukuru no ne tik pozitīvās puses, taču arī par dažādām alternatīvām.
5. Dziednieciskais uzturs.
Nodarbības pamatā ņemta informācija no Sāras Balantainas (ASV) izstrādātās uztura programmas AIP (autoimmune paleo), jo ar šo programmu (tiesa gan, katram modificētu pēc individuālas vajadzības) nodarbības vadītāja Ance nereti strādā savā praksē, konsultējot cilvēkus autoimūnu saslimšanu gadījumos. Tas ir uztura veids, kas palīdz vairot ne tikai enerģiju un labu noskaņojumu, bet palīdz arī uzlabot kopējo veselības stāvokli. Jāsaka gan, ka tas ir ļoti ierobežojošs un strikts, tieši tādēļ ir vērts ierasties uz nodarbību, lai smeltos idejas jaunām AIP receptēm.
Pirms nodarbības apmeklēšanas nepieciešams iepazīties ar šo informāciju-
http://www.topivesels.lv/lv/veselibai/slimibas-un-to-celoni/autoimunitate/