1. Bietes ar kazas sieru
Var jau, protams, latviešiem tipiskā veidā ņemt vārītas vai pat marinētas bietes. Taču es esmu plāni sagrieztu un apceptu/karamelizētu biešu fans.
2. Granātāboli ar mocarellu
Šajā ēdienā it kā nav tipiski latvisko sastāvdaļu, taču krāsas gan. Kā arī mazliet mazinot drūmo novembra noskaņu, visas sastāvdaļas dos svaigumu, pikantumu un pilnīgi noteikti uzlabos omu!
3. Vistu akniņu salāti ar aveņu ievārījumu un paipalu olām
vomFASS Labas garšas semināru klasika. Viens no interesantākajiem un gardākajiem salātiem, kas pilnībā atbilst latvieša gaumei. Pie tam paipalu oliņu un aveņu ievārījuma salikums smuki veidos sarkanbaltsarkanās noskaņas.
4. Zandarta fileja ar dzērveņu mērci
Būs nepieciešams:1. Zandartu apsāla, appiparo, kārtīgi ieziež ar medus balzametiķi un liek uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes 190-200 grādos.
2. Mērcei smalki sakapā pētersīļus, dzērvenes ar medu sablendē. Iegūto dzērveņu masu sajauc ar karoti mārrutku, saldo krējumu un kapātajiem pētersīļiem.
3. Pasniedz ar puķkāpostu biezeni.
5. Ķirši biezpiena -maskarpones krēmā
Jāsarūpē:1. Krēmu gatavo, kopā kārtīgi saputojot biezpienu, saldējumu, maskarponi, vaniļu un saldo krējumu. Ja nepieciešams, saldumam pēc savas garšas izpratnes pievieno pūdercukuru.
2. Kalamansi balzametiķi pieliek pie biezpiena masas, putojot.
3. Saldētos ķiršus neatkausētus (!!!) bez lieka šķidruma sablendē ar svaigo baziliku un medu.
4. Caurspīdīgās platās glāzēs liek ķiršu masu, tad kārtīgu devu krēma un virsū vēlreiz ķiršus.
BONUSS : BIEŠU ZUPA AR KOKOSRIEKSTU PIENU, INGVERU UN ĶIRŠU BALZAMETIĶI
– Rozmarīns
– Sīpols (sarkanais) vai puravs
– Ķiploks, ingvers
– Kartupeļi
– Buljons
– Kokosriekstu piens
– Sāls, pipari
2. Nomizotas bietes sarīvē, pārlej ar ĶIRŠU balzametiķi.
