Ne velti kečups ir populārs. Ar to apēst varot pat galdu. Kečups ir aizdars, kas var maskēt jebko. Var daudz diskutēt, vai tas ir labs vai slikts. Taču neapšaubāms ir fakts, ka šis produkts ir ļoti, ļoti populārs. Jo vienkāršojot – kečups ir mērce, kas tīri subjektīvi bagātina ēdiena aromātu. Tomēr tā kā […]
Ēst gatavošana
5 rudens receptes
Neskaitāmas reizes dzirdēts, ka laba veselība nav iespējama bez laba ēdiena. Tāpat nav noslēpums, ka labu ēdienu visvieglāk nodrošināt, gatavojot pašiem. Tagad, rudens velšu pārbagātībā sarūpēt veselīgas un labas maltītes sastāvdaļas nevajadzētu būt grūti. Ja nu gadījumā vienīgā problēma ir neziņa, ko ar dārza labumiem darīt, lūk, dažas ierosmes. Sauksim tās par RUDENS RECEPTĒM. Kuras […]
Par griliem – I daļa
I daļa – par griliem Aprīlis. Lai arī cik tālu ziema iestieptos jau it kā pavasara mēnešos un siltums īsti nav manāms, tomēr aprīlis jau ir stabils pavasaris. Siltās jakas tiek liktas skapjos. Pie pirmās spožās saules jau arī pirmās domas par ugunskuriem un grilēšanu. Ir laiks sākt runāt, kā sagatavoties grilēšanas sezonai. Kura cerams […]
5 Labas garšas semināru temati kopā ar Anci Šternbergu no TopiVesels
Šonedēļ viesojos Miele virtuves dizaina studijā. Tā ir dizaina demo telpa, kurā tiek rīkoti dažādi paraugdemonstrējumi un meistarklases. Gan ar profesionāliem top šefpavāriem, gan ar hobija līmeņa entuziastiem. Pirms laika rakstīju par 5 lietu minimumu ikvienā virtuvē. Sapratu, ka varētu uztapināt jaunu rakstu – 5 virtuves rīki kā no fantāziju pasaules. Tagad sakombinējot Miele’s virtuvi […]
5 sarkanbaltsarkani ēdieni valsts svētkiem
Pie krūtīm piespraust sarkanbaltsarkano karodziņu ir patriotiski. Svinot valsts svētkus, tas ir arī ļoti pacilājoši. Vai tas ir kičīgi? Diezvai. Tāpat kā vēlēties celt galdā kādus īpašākus ēdienus par godu 18.novembrim. Jau vairākus gadus šajā dienā cenšos vismaz vienu ēdienu pasniegt tā, lai tam būtu mūsu valsts karoga krāsas. Dažkārt tie ir pat divi vai […]